Nienke in de wereld van Doutzen

Nienke Vermaning is 20 jaar en woont in Oudehaske. Ze doet de opleiding Communicatie en Informatiewetenschappen met de minor Filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Nienke is finalist van Miss Beauty of Friesland en is lachend op weg naar de verkiezing voor Miss Nederland.

Nienke werd begin dit jaar gescout om mee te doen aan de missverkiezing. Ze is een nuchtere Friezin, puur en naturel. Het beeld dat zij had van een missverkiezing was van een wereld waarin zij zichzelf niet zag. Toch heeft ze besloten om mee te doen aan de casting met de gedachte “wat heb ik te verliezen” in het achterhoofd. Nienke werd uitgeroepen tot finalist van Miss Beauty of Friesland. Ze kon de dagen erna de lach en vrolijkheid niet meer van haar gezicht af krijgen. Foto: Martin Bierman van PhotoFab (www.photofab.nl)

Na vijf weken in het traject is haar beeld positief veranderd over een miss verkiezing. De drempel om mee te doen is voor veel dames de angst om niet aan de juiste maten en haarlengte te voldoen. Nienke geeft aan dat er geen vereisten aan maten, haar- en huidskleur zijn om mee te kunnen doen. Het belangrijkste om mee te doen aan een miss verkiezing is dat de kandidaten het beste uit zichzelf kunnen halen. Het proces van persoonlijke ontwikkeling, waarmee de organisatie de kandidaten ondersteunt naar de volgende verkiezingen, maakt het voor de kandidaten een mooie belevenis om mee te maken.

De organisatie Miss Beauty biedt de finalisten een catwalk training, fotoshoots, een training voor zelfontplooiing en een bootcamp aan. Een bezoek aan zowel SC Heerenveen als Omrop Fryslân staan nog op het programma.

De finalisten van Miss Beauty of Friesland zijn gevraagd om geld in te zamelen voor Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen is een organisatie die kosteloos haarwerken maakt voor kinderen die door ziekte hun eigen haar zijn verloren. Nienke organiseert samen met Nicole de Vries en Marlijn van der Mei op zaterdag 25 februari 2017 een sponsorloop langs het Nannewiid om geld in te zamelen voor de stichting. Iedereen kan hier aan mee doen. https://www.facebook.com/events/402417240107022/

De finale van Miss Beauty of Friesland is op 18 maart 2017 in Theater Sense te Dokkum. Het eindoordeel wordt voor 20% bepaald door de voting. Op dit moment staat Nienke op de vijfde plaats, dus ze kan nog wel wat stemmen gebruiken geeft ze aan. De informatie hierover is op haar facebook site te vinden.

Naast haar studie werkt Nienke al vier jaar bij La Fontaine Brasserie en Lounge te Heerenveen. De brasserie staat genomineerd om de beste van Nederland te worden. Nienke mocht, omdat zij aan de miss verkiezing meedoet, de video verzorgen voor De Beste van Nederland. Dit is een programma van RTL4.

De wereld van Doutzen biedt nu al mogelijkheden voor Nienke. Ze hoopt dat ze deze weg verder mag bewandelen in de toekomst.

https://www.facebook.com/MissBeautyFriesland/?fref=ts

https://www.facebook.com/nienke.vermaning

https://www.instagram.com/nienkevermaning/