Trouble Man / Sadettin Kirmiziyüz in Posthuis theater Heerenveen

Vanavond, zaterdag de 14e januari 2017, is er om 20.15 een voorstelling van de Trouble Man in het Posthuis theater te Heerenveen.

https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/3249/De_Vader_de_Zoon_en_het_Heilige_Feest/Trouble_Man_Sadettin_Kirmiziyuz_/

Uit de recensies:

Knack
“De flair en knipoog waarmee Kirmiziyüz vertelt, doet de voorstelling ademen, de oprechtheid bijwijlen naar adem happen.”

De Volkskrant
“Energiek vertelt hij van de hadj met zijn vader, een pittige confrontatie met zijn wortels. Kirmiziyüz heeft een sterk charisma en kan mooi vertellen. Je hebt na afloop het gevoel in Mekka te zijn geweest zonder dat je het wist.”

De Groene Amsterdammer
“Kırmızıyüz is niet alleen een aanstekelijk prater, hij kruidt het verhaal met een grote reeks sappige details, die voor een belangrijk deel in zijn beweeglijke lijf zijn gaan zitten. Hier gaat het dus allemaal om, een paar plankieren en een gierende hartstocht. In de gaten houden dus.”

Enkele seizoenen geleden maakte het publiek in Heerenveen kennis met de bijzondere Nederlands/Turkse acteur en theatermaker Sadettin Kirmiziyüz en zijn ‘Trouble Man’-theater. Sadettin was toen in het Posthuis Theater te zien met ‘Somedaumayprincewill.com’, het aangrijpende en tegelijkertijd hilarische relaas van de Turks-Nederlandse bruiloft van zijn jongere zusje. “Diepgravend topamusement” was dat volgens de pers.

Concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz. Coaching: Vincent Rietveld. Co-productie: Huis van Bourgondië, Theatermakershuis de Queeste, Dommelhof, CC Genk. (Foto: Saris & den Engelsman).