Nienke uit Oudehaske Miss beauty of Friesland

Foto: Joris Brouwer Photographie

Afgelopen zaterdag 18 maart 2017 was de finale van Miss Beauty of Friesland. Dit vond plaats in Theater Sense te Dokkum. Tijdens deze finale waren er maar liefst 31 dames die streden voor de titel van Miss Beauty of Friesland en Miss Teen of Friesland.

Door de ADD Light uit Groningen was een mooi podium met een goede lichtopstelling neergezet waarop de prachtige dames konden strijden voor de titel van 2017 in de Bikinironde, Galaronde en voorstelronde.

Na deze drie rondes was het moeilijke moment aangekomen voor de 7 koppige jury.
De subtitels werden uitgereikt. De titel van Miss Popularity is uitgereikt aan Serena Ramautar (Sneek). De titel Miss PhotoFab Friesland ging naar Silke van Oene (Burgum) en de titel Miss Noardewyn ging naar: Melanie Viet (Dokkum) en de Prijs van Foto van Keulen gingen naar: Ellemein Dijkstra en Annick Gerritsma. Miss Media werd Ellemein Dijkstra uit Bolsward.

Hoofdtitels
Na een pauze was het tijd voor de uitslag. De miss Teen is de categorie voor meiden tussen de 15 en 18 jaar en Miss Beauty is voor 19 t/m 26 jaar. Dit jaar ook een primeur. Vanuit iedere provincie wordt er een finalist voor Miss World Nederland gekozen. Er zal hier een eigen traject voor komen. Onder de vleugels van Katia Maes verantwoordelijke Licentie Miss World Nederland. Deze finale zal op 30 juli plaatsvinden, hier wordt de Miss World Nederland gekozen uit alle provincies.
Miss Teen of Friesland is Isa Groenhof, 15 jaar uit Wijckel.
Tweede is Selina de Jong (Oosterzee) en derde Danice Meijer (Sneek).
Miss Beauty of Friesland is Nienke Vermaning, 20 jaar uit Oudehaske geworden.
Tweede is Asmita van Nieuwenhove (Noordwolde) en derde Marlijn van der Mei (St. Johannesga)
Finalist Miss World Nederland voor de provincie Friesland is geworden: Femke van den Hazel uit Engwierum.

De winnaressen mogen zichzelf straks bewijzen tijdens de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing in september 2017!