PARA | DISO Revisited ICK Amsterdam in Posthuis Theater

Donderdagavond 19 januari 2017 is de dansvoorstelling PARA DISO Revisited te zien in het Posthuis Theater te Heerenveen.

Uit de recensies:

Het Parool
“’PARA | DISO’ weet het gevoel van eeuwigheid te vatten. Geruisloos lopen de danssequenties in elkaar over.”

NRC
“Mooi is te zien hoe de beweging, niet de danser, lijkt te aarzelen en zich een weg door het lichaam baant.”

Het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum Amsterdam (oftewel ICK amsterdam) danst ‘PARA | DISO Revisited’, een choreografie, geïnspireerd op het slotdeel van Datne’s ‘Goddelijke Komedie’. Choreografen en kunstenaars Emio Greco en Pieter C. Scholten breken in de voorstelling met de gangbare aannames over het hiernamaals. In ‘PARA | DISO Revisited’ gaan zij met open vizier op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is het Paradijs? Wanneer we het Paradijs loskoppelen van al onze verwachtingen, wat blijft er dan nog over van datgene wat we zo hoog aanschrijven?

In de dansvoorstelling leggen de zes dansers / performers hun individuele weg naar het Paradijs af en verleiden ze de ander met slogans als: ik ben toekomstig, ik ben kosmisch, ik ben vrijgevig. Samen met de dansers treden we als kijker binnen in een paradijselijke witte, transparante wereld. Een wereld die wordt gekenmerkt door een onmetelijke zaligheid. Maar evengoed in een wereld waar een statische levenloosheid heerst. De streep in de titel van het dansstuk duidt op die die dubbelzinnigheid: het Paradijs heeft vele gezichten en deze zijn even mooi als afschrikwekkend.

Choreografie, licht- en geluidconcept: Emio Greco, Pieter C. Scholten. Dans: Helena Volkov, Arad Inbar, Ivan Urgin, Tycho Hupperets, Kim Amankwaa, Quentin Dehaye. (Foto: Alwin P

https://www.posthuistheater.nl/voorstellingen/3227/ICK_Amsterdam/PARA_DISO_Revisited_/