Reactie directie na sc Heerenveen – Feyenoord

Foto: jjw

SC Heerenveen heeft diverse reacties van supporters ontvangen n.a.v. de wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord. Een deel van de reacties betrekt zich op het feit dat Feyenoord-supporters hebben kunnen plaatsnemen in de thuisvakken, alsmede gedrag van Feyenoord-supporters dat als provocerend werd ervaren.

Algemeen directeur Luuc Eisenga: ”Onze kernwaarden zijn dat wij een gastvrije en toegankelijke club zijn, waarbij gedrag uiteraard leidend is. Aan die waarden houden we vast, omdat wij van mening zijn dat je voetbal op een respectvolle wijze met elkaar moet kunnen beleven.”

”Voetbal is een emotionele sport, maar het mag nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel in ons stadion. Iedereen, jong en oud, moet op een plezierige wijze van onze wedstrijden kunnen genieten en zich veilig voelen”, vervolgt Eisenga.

Voor de wedstrijd gold een clubkaartverplichting van 1 op 1. ”We hebben moeten constateren dat het clubkaartsysteem niet waterdicht is. We zullen ons daardoor nog sterker moeten richten op het waarborgen van veiligheid en plezier voor onze eigen supporters en eerder moeten optreden tegen ongewenst gedrag”, besluit Eisenga.

Bron: SC Heerenveen